Štamparija "Dragić" - sitoštampa

- obavljanje grafičke i izdavačke delatnosti, proizvodnja papirne ambalaže

 

 

 

 

 

 

 

Sa radom smo počeli davne 1979. godine, u veoma skromnim uslovima, ali od samog početka sa jasnom vizijom Štamparije i velikim planovima za budućnost. U početku je to bio samo jedan uređaj za sito-štampu sa dominantnim manufakturnim radom u procesu proizvodnje. Kao ni danas, ni tada nismo delili poslove na vredne i one manje vredne, jer nam je uvek bilo važno da izađemo u susret svakom ko nam se obrati. Kroz ovaj period štampali smo na svim materijalima (plastika, papir, koža, metal, drvo, …) sa jedinom devizom da je najbolji kupac samo onaj koji je zadovoljan. 

Proizvodni prostor spolja

Sav zarađeni novac se dalje ulagao u razvoj poslovanja u celini. Osavremenjavana je oprema, zapošljavani su mladi i ambiciozni ljudi, proširen je prostor, ulagano je u repromaterijal i rezultat nije izostao...

Uskoro se štamparija "Dragić" vinula u sam vrh tekstilne industrije sa svojom 10-bojnom štampom modne i sportske odeće, kao i štampi čarapa, i to sve na potpuno automatizovanim linijama za štampanje na tekstilu.

A od 2000. godine smo krenuli sa osvajanjem tržišta offset štampe gde smo dostigli svoj vrhunac tokom 2006. godine kada smo zaokružili proizvodni proces nabavkom najsavremenije HEIDELBERG SPEEDOMAT mašine za offset štampu u 5 boja formata B1.

Međutim, ni tu se nije stalo. Preduzetnički duh Štamparije nije dozvoljavao da se zadovoljimo postignutim rezultatima, koji nisu promakli onima koji ih najviše vrednuju, a to su naši kupci, koji nam se redovno obraćaju sa novim i novim narudžbama. 

No, pored njih, naše rezultate zapazili su i oni koji na raznim sajmovima ili godišnjicama procenjuju ko je najbolji u branši. Tako smo dobitnici Prvomajske nagrade Privredne komore Vojvodine, Nagrade Oslobođenja grada Zrenjanina, kao što smo i proglašeni za "Preduzetnika godine" od strane Opšteg udruženja samostalnih privrednika i preduzetnika Zrenjanina za 1993. godinu, a treba napomenuti da smo dobitnici i mnogobrojnih sajamskih priznanja Novosadskog i Beogradskog sajma (zlatne i srebrne košute,…).

Čak i u 10-godišnjem kriznom periodu nismo mirovali, već smo vredno radili i na osvajanju novih tehnologija, ali i na očuvanju veoma skupih tehnoloških linija. Tako smo uspeli da održimo primat u domaćoj sito-štampi, ali i da dobar glas prenesemo izvan granica naše zemlje.

Rezultat toga je da danas spremni dočekujemo nove tržišne uslove privređivanja, sa već unapred pripremljenim atraktivnim programima, očuvanom i proširenom kadrovskom strukturom, moćnim tehnološkim parkom i povrh svega očvrslim preduzetničkim duhom.

HOME | USLUGE | OPREMA | REFERENCE | O NAMA

 

 

 

 Copyright © 2001. Jason & Internauti